Brownie z jagodami

Brownie z kremem i jagodami
Brownie z kremem i jagodami123RF/PICSEL

Składniki

na brownie

  • 30 dag gorzkiej czekolady, min. 70 proc.
  • 20 dag masła
  • 3 jajka
  • 25 dag drobnego cukru
  • 15 dag mąki
  • 1 płaska łyżka cukru waniliowego
  • masło do formy

na krem

  • 25 dag mascarpone
  • 60 ml słodkiej śmietanki 30-36 proc.
  • 3-4 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżeczki soku z cytryny

na frużelinę

  • 25 dag jagód
  • 3 łyżki cukru
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka żelatyny
Jak zrobić blok czekoladowy?Interia KulinariaInteria Kulinaria
Twoje Imperium
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?