Buraczane naleśniki nadziewane twarożkiem i soczewicą

Buraczane naleśniki nadziewane twarożkiem i  soczewicą
Buraczane naleśniki nadziewane twarożkiem i soczewicą123RF/PICSEL

Składniki

  • 100 g mąki
  • 150 ml mleka
  • 75 ml soku z buraków
  • sól
  • pieprz
  • 1 jajko
  • 2 gałązki natki
  • 4 źdźbła szczypiorku
  • 250 g kremowego twarożku
  • 1 kawałek imbiru wielkości włoskiego orzecha
  • 1 mały ząbek czosnku
  • 1 mała cebulka
  • 2 łyżki oleju
  • 200 g czerwonej soczewicy (z puszki)
  • 50 g młodego szpinaku
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • 1-2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
  • mielona kurkuma
  • mielony kumin
  • 1/2 pęczka kolendry
  • olej do smażenia
​Naleśniki z pieczarkami i sosem holenderskimStyl.pl