Burritos z ciecierzycą i kurczakiem
Cieciorkę opłukać, zalać zimną wodą. Dodać sól i obrany czosnek. Gotować do miękkości.
Marchewki obrać, pociąć je w słupki, podsmażyć na oleju, osączyć. Cebulę pokroić w krążki. Paprykę przekroić na pół, usunąć ogonek i pestki, pokroić w drobne paseczki. Można także - według uznania - poddusić ją.
Wędzoną pierś kuczaka pokroić w paski.
Placki kukurydziane skropić wodą, podgrzać w piekarniku. Ciepłe placki posmarować sosem meksykańskim, wyłożyć
na nie sałatę, duszone warzywa, cieciorkę i wędzonego kurczaka.
Każdy placek posypać solą i pieprzem, lekko docisnąć, tworząc rodzaj kopertki.
Jako nadzienie do burritosów można dodać smażoną pierś kurczaka, zielony groszek, różne kolory papryki, świeżą cebulę
albo inne warzywa. Czyli można dodać do środka to, co kto lubi.