Reklama

Cebule faszerowane kaszanką

Doskonały pomysł na kaszankę.

Składniki:

400 g kaszanki

6 średnich czerwonych cebul

2 ogórki konserwowe

2 łyżeczki suszonego majeranku

sól, pieprz

olej do smażenia

Cebule obierz, odetnij z nich górę, wydrąż środki i posiekaj je. Kaszankę obierz, pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim wydrążony ze środka cebuli miąższ, aż się zrumieni. Dodaj plastry kaszanki, smaż razem jeszcze 3 minuty.
Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Wydrążone cebule faszeruj kaszanką z cebulą. Następnie grilluj na tacce aluminiowej około 20 minut.
Podawaj natychmiast. Przed podaniem posyp pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami konserwowymi.

Reklama

Czas przygotowania: 40 minut

Przepis dla 6 osób

Przepis pochodzi z książki "Potrawy z grilla"

materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy