Składniki:
400 g kaszanki
6 średnich czerwonych cebul
2 ogórki konserwowe
2 łyżeczki suszonego majeranku
sól, pieprz
olej do smażenia
Cebule obierz, odetnij z nich górę, wydrąż środki i posiekaj je. Kaszankę obierz, pokrój w plastry.
Na patelni rozgrzej olej. Smaż na nim wydrążony ze środka cebuli miąższ, aż się zrumieni. Dodaj plastry kaszanki, smaż razem jeszcze 3 minuty.
Dopraw solą, pieprzem i majerankiem.
Wydrążone cebule faszeruj kaszanką z cebulą. Następnie grilluj na tacce aluminiowej około 20 minut.
Podawaj natychmiast. Przed podaniem posyp pokrojonymi w drobną kostkę ogórkami konserwowymi.
Czas przygotowania: 40 minut
Przepis dla 6 osób
Przepis pochodzi z książki "Potrawy z grilla"