Chili con carne z fasolą i kolendrą
Niedrogie mięso mielone sprawdza się w różnych potrawach. Jest pyszne w formie pieczeni, pulpetów z dodatkiem ziół, a także jako zapiekanka lub farsz do ciasta. Dobre na szybki i smaczny obiad.
Sposób przygotowania:
1. Na 2-3 łyżkach oleju podsmaż mięso mielone. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną cebulę, sól, pieprz, chili i kmin rzymski. Smaż wszystko 10 min.
2. Dodaj oczyszczone oraz pokrojone: paprykę, marchew i cukinię. Podsmażaj przez 5 minut i wlej bulion. Duś kolejne 5 minut i wlej passatę. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 25 min, a potem dodaj fasolę.
3. Podawaj chili con carne posypane posiekaną kolendrą, z dodatkiem tortilli.
Zobacz także: