Chińska zupa jajeczna

Chińska zupa jajeczna
Chińska zupa jajecznamateriały prasowe

Składniki

- dla 4 osób

  • 1 l bulionu z kurczaka
  • 2-centymetrowy kawałek korzenia imbiru
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka sosu ostrygowego (opcjonalnie)
  • 1 puszka kukurydzy
  • 6 dymek (biała i zielona część, ale bez cebulek)
  • 2 jajka
  • 2 łyżki skrobi kukurydzianej
  • plus 3 łyżki wody
  • szczypta soli
  • ¼ łyżeczki mielonego białego pieprzu
  • 3 łyżeczki oleju sezamowego
  • listki kolendry i szczypior z dymki, do podania
Mój świat na talerzu, Hanna Lis
Mój świat na talerzu, Hanna Lismateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?