Reklama

Chleb zapiekany w jajku z pomidorową salsą

Wyśmienita, sycąca przekąska na każdą okazję.

Składniki

  • 2 pomidory
  • mała cebula czerwona
  • papryczka chili
  • pół pęczka kolendry
  • pół łyżeczki brązowego cukru
  • sól i pieprz
  • łyżka oliwy

Składniki

  • 3 kromki białego pieczywa
  • 2 jajka
  • 2 łyżki masła
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pomidory, cebulę i chili kroimy w kostkę. Wkładamy do miski razem z posiekaną kolendrę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz oliwą wymieszaną z brązowym cukrem. Jajka rozbijamy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło. Do naczynia z jajkiem wkładamy kromkę chleba, dociskamy do dna i odwracamy na druga stronę, aby pieczywo wchłonęło jajko. Układamy na patelni. Smażymy na małym gazie z obu stron. Chleb w jajku od razu podajemy z wcześniej przygotowaną salsą. Smacznego!

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy