Chłodnik z buraczkami

Takie danie może okazać się kulinarnym wybawieniem w gorące dni. Jest sycące, ale też lekkie i orzeźwiające
Takie danie może okazać się kulinarnym wybawieniem w gorące dni. Jest sycące, ale też lekkie i orzeźwiające123RF/PICSEL

Składniki

  • pęczek botwinki z buraczkami
  • 500 ml rosołu lub bulionu
  • 40 dag kefiru
  • 40 dag śmietany 18% (gęstej, z kubka)
  • po 2 łyżki posiekanego szczypiorku i koperku
  • 2 małe ogórki
  • pół ząbka czosnku
  • łyżeczka octu
  • 2 jajka
Jeżeli chcesz by chłodnik zawierał jeszcze więcej substancji odżywczych, dodaj do niego na przykład odrobinę pietruszki
Jeżeli chcesz by chłodnik zawierał jeszcze więcej substancji odżywczych, dodaj do niego na przykład odrobinę pietruszki123RF/PICSEL

Przygotowanie:

Katarzyna Popowska to kobieta orkiestra Styl.pl