Chłodnik z melonem i szynką parmeńską

Chłodnik możesz urozmaicić dodając do niego również inne, ulubione dodatki
Chłodnik możesz urozmaicić dodając do niego również inne, ulubione dodatki123RF/PICSEL

Składniki

  • 2 melony galia
  • melon miodowy
  • 4 plasterki marynowanego imbiru
  • 8 listków świeżej bazylii
  • 2 łyżki oliwy
  • sok z cytryny do smaku
  • sól i pieprz
  • 4 plastry szynki parmeńskiej

Przygotowanie:

1. Melona obierz, oczyść z pestek, a miąższ zmiksuj z sokiem z cytryny, marynowanym imbirem oraz szczyptą soli i pieprzu.

2. Wstaw do lodówki.

3. W miseczkach ułóż pokrojonego w kostkę melona miodowego i zalej zimnym chłodnikiem.

4. Przed podaniem udekoruj listkami mięty, plasterkiem szynki i skrop oliwą.
Zobacz także:

Katarzyna Popowska to kobieta orkiestra Styl.pl