Chłodnik z rzodkiewką i szczypiorkiem
Gdy jest gorąco, nikt nie myśli o długim staniu przy kuchni. Wypróbuj potrawy, które przygotujesz szybko i możesz je jeść także na zimno.

Składniki
- pęczek szczypiorku
- pęczek rzodkiewki
- pęczek koperku
- 1,5 szklanki słodkiej śmietanki
- 2 ogórki
- 4 jajka na twardo
- sok z cytryny
- sól i pieprz
- litr przegotowanej zimnej wody
Sposób przygotowania:
1. Szczypior i koperek posiekaj i posól, aby puściły sok. Dodaj pokrojone w grubą kostkę rzodkiewki i pocięte na mniejsze kawałki jajka na twardo.
2. Schłodzoną śmietankę wymieszaj z litrem zimnej wody. Dopraw solą i pieprzem. Uważaj, aby nie przesolić. Zalej płynem wszystkie składniki.
Zobacz także: