Chłodząca zupa z ogórków i awokado z miętą i dukką

Chłodząca zupa z ogórków i awokado
Chłodząca zupa z ogórków i awokadomateriały prasowe

Składniki

  • 2 ogórki szklarniowe, z grubsza posiekane
  • miąższ 2 dojrzałych awokado
  • 3 łyżki soku z cytryny
  • 2⁄3 nabitego kubka / 15 g liści świeżej mięty
  • 1 łyżeczka drobnej soli morskiej
  • 1 łyżka oliwy tłoczonej na zimno
  • ¼ kubka / 12 g posiekanego szczypiorku
  • 1 kubek / 250 ml wody
  • Dukka do podania (opcjonalnie)
Okładka książki "My New Roots"
Okładka książki "My New Roots"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?