Reklama

Reklama

Chrupiąca przekąska z dwoma sosami

Jeśli planujesz imprezę w domu, przygotuj różne pyszności. My proponujemy krewetki, kiełbaski, tartaletki i wspaniałe deserki.

Składniki

  • 10 kiełbasek / parówek
  • 10 plastrów boczku

Składniki na sos chrzanowy

  • 3 łyż. chrzanu
  • 5 łyżek majonezu
  • 5 łyż. jogurtu naturalnego
  • 1 łyż. soku z cytryny
  • sól

Składniki na sos śliwkowy

  • 100 g suszonych śliwek
  • 2 szkl. bulionu
  • 1 łyż. mąki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Kiełbaski owiń boczkiem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i piecz przez 20 minut w 180 st. C. 

2. Zrób sos chrzanowy, mieszając majonez z jogurtem i chrzanem. Dopraw solą i sokiem z cytryny. 

3. Śliwki posiekaj i zalej bulionem, gotuj 15 minut. Wymieszaj mąkę z wodą i wlej do śliwek. Podawaj kiełbaski z sosami.


Tele Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy