Chrupiąca przekąska z dwoma sosami
Jeśli planujesz imprezę w domu, przygotuj różne pyszności. My proponujemy krewetki, kiełbaski, tartaletki i wspaniałe deserki.

Składniki
- 10 kiełbasek / parówek
- 10 plastrów boczku
na sos chrzanowy
- 3 łyż. chrzanu
- 5 łyżek majonezu
- 5 łyż. jogurtu naturalnego
- 1 łyż. soku z cytryny
- sól
na sos śliwkowy
- 100 g suszonych śliwek
- 2 szkl. bulionu
- 1 łyż. mąki
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania:
1. Kiełbaski owiń boczkiem. Ułóż na blasze wyłożonej papierem i piecz przez 20 minut w 180 st. C.
2. Zrób sos chrzanowy, mieszając majonez z jogurtem i chrzanem. Dopraw solą i sokiem z cytryny.
3. Śliwki posiekaj i zalej bulionem, gotuj 15 minut. Wymieszaj mąkę z wodą i wlej do śliwek. Podawaj kiełbaski z sosami.