Reklama

Chutney z żurawiną lub rodzynkami

Składniki

  • 3 duże jabłka
  • garść żurawiny lub rodzynek – co kto lubi
  • 200 g cukru
  • 200 ml octu białego winnego
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 łyżeczki curry
  • sól i pieprz do smaku
  • kawałek imbiru
  • szczypta cynamonu
  • ewentualnie czosnek

Obierz cebulę, jabłka i imbir.  Wszystko pokrój w drobną kostkę.

W garnku zagotuj cukier z octem. Podgotuj ok. 10 min, aż płyn zrobi się gęstszy. Dodaj cebulę i imbir. Gotuj przez parę minut i wrzuć pokrojone jabłka, curry, cynamon, żurawinę lub rodzynki  i ewentualnie zmiażdżone 2 ząbki czosnku.

Duś pod przykryciem przez 8-10 min. Dopraw do smaku. Przełóż do słoiczka.

Sprawdź też: Pasta do kanapek

Tele Tydzień
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy