Reklama

Ciastka z imbirem i orzeszkami

Zdrowe i szybkie ciasteczka.

Składniki

  • po 300 g orzeszków ziemnych i płatków owsianych l
  • szczypta imbiru
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 100 g mąki
  • jajko
  • 6 łyżek miodu
  • czekolada
  • łyżka masła

1. Jajko roztrzep w kubku i wymieszaj z miodem (2 łyżki odłóż). Suche składniki wraz z orzeszkami przełóż do miski i wymieszaj z masą jajeczną. Za pomocą łyżki formuj placuszki o średnicy ok. 6 cm, grube na 1/2 cm. Przenieś je na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C. 

2. Czekoladę połam i rozpuść z łyżką masła. Za pomocą pędzelka posmaruj nią ciastka, wychodząc poza ich brzegi. Odwróć je do wyschnięcia czekolady. Potem polej miodem.

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy