1. Kawę rozpuść w 100 ml wody. Mąkę, proszek, 250 g cukru, kakao, masło, rozmącone jajka oraz kawę zmiksuj. Przelej do prostokątnej formy. Piecz 35-40 min w temp. 180°C.
2. Wiśnie podgrzewaj na małym ogniu ok. 10 min. Dodaj pozostały cukier oraz sok z cytryny, zagotuj. Odlej ok. ½ szklanki płynu, dodaj mąkę ziemniaczaną, wymieszaj. Wlej do wiśni, zagotuj. Wystudź.
3. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wrzątku. Śmietankę ubij. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Wlej żelatynę, zmiksuj. Dodaj śmietankę, wymieszaj. Masę wylej na upieczony spód. Wstaw do lodówki na ok. 20 min. Następnie wyłóż frużelinę wiśniową. Widelcem zrób delikatne esy-floresy. Wstaw do lodówki. Galaretkę rozpuść w 400 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć, wylej na ciasto. Schłodź.