Ciasto Malinowa Chmurka

 Deser najlepiej kroi się dzień po przygotowaniu, dlatego na noc pozostaw go w lodówce
Deser najlepiej kroi się dzień po przygotowaniu, dlatego na noc pozostaw go w lodówce123RF/PICSEL

Składniki

na kruche ciasto

  • 200 g mąki pszennej
  • 150 g masła
  • 3 żółtka
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

na bezę

  • 4 białka
  • 150 g cukru
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej

na galaretkę

  • 600 g malin
  • 3 galaretki malinowe
  • 1 litr wrzącej wody

na krem

  • 400 ml śmietanki 30 lub 36 proc.
  • 300 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru

dodatkowe

  • garść płatków migdałów (uprażonych)
Sernik z ricotty z malinamiStyl.pl
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?