Reklama

Ciasto z czerwoną i białą fasolą

Składniki na ciasto

  • puszka czerwonej fasoli (400 g)
  • 1/2 puszki białej fasoli
  • po 3 łyżki gorzkiego kakao i oleju rzepakowego
  • 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 3 jajka
  • 1/2 szklanki cukru
  • po łyżeczce kawy instant i proszku do pieczenia
  • sok i skórka z połowy pomarańczy
  • szczypta soli

Składniki na krem

  • polewa czekoladowa

 Do garnka wsyp odsączoną na sitku i przepłukaną fasolę. Zmiksuj ją na gładką masę i dodaj jajka, kakao, olej rzepakowy, cukier, kawę, proszek do pieczenia, sok i skórkę z pomarańczy oraz sól. Miksując połącz składniki. Wrzuć startą czekoladę i wymieszaj łyżką. Ciasto przełóż do formy wyłożonej papierem. Piecz przez ok. 45 minut w temperaturze 175°C.

Polewę rozpuść w kąpieli wodnej i wylej na ciasto. Całość wstaw na godzinę do lodówki.

Zobacz także:


Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy