Reklama

Ciecierzyca z kaszą i miodem

Składniki

  • l suszonych wiśni 
  • 15 dag selera
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 szklanki soku z limonki
  • 2 łyżki miodu
  • 5 łyżek oliwy z oliwek
  • sól, pieprz

1. Kaszę zalać w misce szklanką wrzątku. Przykryć pokrywką. Po 5 minutach wymieszać widelcem, odstawić do ostudzenia.

2. Cebulę, mango i seler obrać, pokroić w drobną kostkę. Wiśnie moczyć 5 minut, odsączyć. Odcedzić ciecierzycę na sicie. Natkę pietruszki umyć, zostawić 1 gałązkę do dekoracji, resztę posiekać. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z sokiem z limonki i miodem. Doprawić solą i pieprzem. Dodać oliwę.

3. Do salaterki włożyć wszystkie składniki sałatki, polać sosem, wymieszać. Włożyć na 30 minut do lodówki. Udekorować.

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy