Reklama

Coleslaw

Jedna z najpopularniejszych surówek obiadowych.

Składniki

  • pół główki białej kapusty
  • cebula
  • 2 marchewki
  • papryka czerwona
  • 150 ml majonezu
  • sok z cytryny
  • 2 łyżki jogurtu
  • cukier
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści i poszatkować. Z papryki usunąć gniazda nasienne i pokroić w paseczki. Marchewkę obrać i pokroić w zapałkę. Posiekać także cebulę.

Warzywa włożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny i wymieszać.

Majonez zmieszać z jogurtem, doprawić cukrem, solą i pieprzem.

Tak przygotowanym sosem polać warzywa i dokładnie wymieszać.

Odczekać minimum pół godziny, by smaki się "przegryzły".

Zobacz także:

Reklama
Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy