Colesław na orientalnie
Kuchnia
Wtorek, 11 czerwca 2019 (12:53)
Aktualizacja: Środa, 26 maja 2021 (10:47)
Poszatkowaną kapustę należy tak długo ugniatać z solą, aż zmięknie i puści sok. Można ją też przelać wrzątkiem i odcisnąć.
Przygotowanie surówki coleslaw na orientalnie:
Kapustę oczyścić, opłukać, drobno poszatkować. Włożyć do dużej miski, wsypać 1 łyżeczkę soli, skropić sokiem z cytryny, wymieszać rękami, mocno ugniatając. Zostawić na 30 minut, aby zmiękła.
Do kapusty dodać pokrojoną cebulę, startą marchew, posiekaną kolendrę i opłukane rodzynki. Wymieszać. 3Imbir obrać, zetrzeć, wymieszać z miodem, sosem sojowym, pieprzem, chili. Polać sałatkę, posypać sezamem.
Zobacz także:
Domowe wypieki z ciasta francuskiego