Reklama

Colesław na orientalnie

Poszatkowaną kapustę należy tak długo ugniatać z solą, aż zmięknie i puści sok. Można ją też przelać wrzątkiem i odcisnąć.

Składniki

  • 1/2 młodej białej kapusty
  • 2 czerwone cebule
  • 3 marchewki
  • 10 dag rodzynek
  • 2 łyżki nasion czarnego sezamu
  • kilka gałązek kolendry
  • 2-3 cm świeżego imbiru
  • 1 łyżka miodu
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka jasnego sosu sojowego
  • sól, pieprz, chili

Przygotowanie surówki coleslaw na orientalnie:

Kapustę oczyścić, opłukać, drobno poszatkować. Włożyć do dużej miski, wsypać 1 łyżeczkę soli, skropić sokiem z cytryny, wymieszać rękami, mocno ugniatając. Zostawić na 30 minut, aby zmiękła.

Do kapusty dodać pokrojoną cebulę, startą marchew, posiekaną kolendrę i opłukane rodzynki. Wymieszać. 3Imbir obrać, zetrzeć, wymieszać z miodem, sosem sojowym, pieprzem, chili. Polać sałatkę, posypać sezamem.

Zobacz także:

Domowe wypieki z ciasta francuskiego

Reklama

Kurki w cieście francuskim

Szparagi w cieście francuskim


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy