Reklama

Crostini z tuńczykiem

Pyszna przekąska w kilka minut.

Składniki

  • cytryna / 1 szt.
  • cebula / ½ szt.
  • czosnek / 1 ząbek
  • pieprz czarny / do smaku
  • oliwa z oliwek / 4 łyżki
  • tuńczyk w sosie własnym / 160 g
  • świeże pieczywo / wg uznania
  • kapary / 1 łyżka

Drobno posiekaj łyżkę skorek z cytryny. Umieść tuńczyka i skórki z cytryny w misce. Rozdrobnij tuńczyka widelcem. Dodaj pół cebuli pokrojonej w drobną kostkę i posiekane kapary. Dopraw łyżką oliwy i pieprzem, wymieszaj. Rozgnieć ząbek czosnku i wymieszaj z 3 łyżkami oliwy. Pokrój pieczywo i zrób tosty. Nasącz je oliwą z czosnkiem.  Nałóż pastę z tuńczyka i udekoruj kanapki wedle uznania.

Styl.pl
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy