Reklama

Cukinia i fenkuł z farszem

Składniki na 4 porcje

  • 4 małe cukinie
  • 2 fenkuły
  • 10 dag szpinaku
  • 20 dag fileta łososia bez skóry
  • 20 dag sera feta
  • 2 łyżki mąki
  • 1/2 szklanka ryżu basmati
  • 1 łyżka oleju
  • 1 szklanka warzywnego bulionu
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 1 łyżeczka nasion kopru
  • sól, pieprz, gałka muszkatołowa

Przygotowanie:

1. Ryż zalać 3/4 szklanki wrzątku, dodać sól i kurkumę, ugotować na małym ogniu.

2. Cukinie przekroić wzdłuż na wysokości 2/3, wydrążyć. Fenkuły przekroić na pół, delikatnie usunąć ze środka część liści. Nasiona kopru uprażyć na suchej patelni, wymieszać z ryżem.

3. Łososia opłukać, pokroić w kostkę, obtoczyć w mące, usmażyć na oleju. Dodać opłukany szpinak, dusić 3-4 minuty, doprawić solą i pieprzem.

4. Fenkuł i cukinię napełnić ryżem, szpinakiem i łososiem, przykryć kostkami sera. Włożyć do brytfanny, podlać bulionem, piec 45 min w temp. 180°C.

Reklama

Zobacz również:


Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy