Reklama

Curry z dyni

Przepis Anny Jurksztowicz.

Składniki

  • ¼ główki dyni
  • 2 bataty
  • szklanka cieciorki
  • szklanka mleka kokosowego
  • 1 mango
  • łyżeczka tartego świeżego imbiru
  • zielona kolendra (cilantro)
  • 1 cebula
  • 2 łyżeczki zielonej pasty curry


Przygotowanie:

W woku podsmażyć na oleju poszatkowaną cebulę i zieloną pastę curry, następnie dodać pokrojone dynię i bataty oraz cieciorkę.

Poddusić przez 10 minut, dodać szklankę mleka kokosowego.

Na koniec dodać pokrojone mango, łyżeczkę startego imbiru i garść cilantro (zielonej kolendry).

Przepis pochodzi z książki Anny Jurksztowicz "IQuchnia, czyli jak inteligentnie jeść i pić".


Styl.pl/materiały prasowe
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy