Cytrynowy tatar z łososia na pumperniklu
Elegancka przystawka, która jest prosta do przyrządzenia w zaciszu domowym.

Składniki
- 2 łyżeczki startej skórki z cytryny
- szalotka
- 2 łyżki soku z cytryny
- sól, pieprz
- 200 g łososia
- łyżka koperku
- 2 łyżki szczypiorku
- 3 łyżki oliwy
- pumpernikiel lub pieczywo ziarniste
- pół ogórka
Sposób przygotowania:
Łososia i ogórka siekamy na drobną kosteczkę. Dodajemy do niego pokrojoną drobno szalotkę, startą skórkę z cytryny, sok z cytryny, łyżeczkę posiekanego szczypiorku oraz oliwę. Dokładnie oraz delikatnie mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Tatar układamy na pumperniklu z plastrami zielonego ogórka, skórką cytryny lub szczypiorkiem. Smacznego!