Czekoladowe rogaliki z orzechami

Rogaliki z czekoladą i orzechami
Rogaliki z czekoladą i orzechamimateriały prasowe

Składniki

na zaczyn

  • 50 ml wody
  • 5 g świeżych drożdży
  • 1 łyżeczka cukru

na ciasto właściwe

  • 40 g skrobi kukurydzianej
  • 20 g mąki z sorgo + 20 g do podsypania
  • 15 g mąki ryżowej
  • 15 g mąki ziemniaczanej
  • 15 g mąki migdałowej
  • 10 g mąki z ciecierzycy
  • 5 g łuski babki jajowatej
  • 20 g ksylitolu lub cukru
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 40 g orzechów włoskich
  • 30 g dowolnej czekolady
  • 15 g ksylitolu lub cukru
Okładka książki "Chleb bezglutenowy i inne wypieki"
Okładka książki "Chleb bezglutenowy i inne wypieki"materiały prasowe
"Ewa gotuje": Ciasteczka migdałowe na białkachPolsatPolsat
Fragment książki
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?