Czerwone naleśniki z serkiem waniliowym i owocami
Prosty przepis na naleśniki, które nie tylko wyśmienicie smakują, lecz także zachwycają wyglądem.

Składniki
na ciasto
- 2 jajka
- 3/4 szklanki mąki
- 1 szklanki mleka
- 2 łyżki masła roztopionego
- szczypta soli
- 1 łyżka cukru
- 1 łyżka koncentratu z buraka
na nadzienie
- 250 g twarogu tłustego
- laska wanilii
- 3 łyżki cukru pudru
- 170 g jogurtu naturalnego
- 150 g borówki amerykańskiej
Jajka ubić z mlekiem, cukrem i roztopionym masłem na gładką masę. Wlać koncentrat z buraka, wsypać mąkę oraz szczyptę soli i bardzo dokładnie wymieszać. Smażyć na dobrze rozgrzanej, posmarowanej olejem patelni. Po usmażeniu naleśników odłożyć je, by troszkę przestygły. W tym czasie przygotować farsz: jogurt naturalny dokładnie wymieszać z twarogiem, dodać wydrążony miąższ z laski wanilii i cukier puder. Twarogową masę układać na lekko przestygniętych naleśnikach, posypać borówkami i zwijać w ruloniki. Smacznego!