Danie z ziemniakami i boczkiem

Składniki
na 4 porcje
- 50 dag małych okrągłych ziemniaków
- 15 dag boczku wędzonego
- 1 cukinia
- 1 pęczek dymki
- 1 łyżka musztardy
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- sól, pieprz
1. Cukinię pokroić w cienkie plasterki i lekko przesmażyć na 2 łyżkach oliwy. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Boczek przesmażyć na chrupko na rozgrzanej patelni. Dymkę posiekać.
2. Z 2 łyżek oleju, musztardy i soku cytrynowego ukręcić sos, doprawić. Wszystkie składniki sałatki połączyć, polać sosem, podawać.