Reklama

Diabelskie tortille

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 3-4 osób

Składniki

  • sól, pieprz
  • pikantny sos meksykański
  • 1 puszka ciecierzyca
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki marchewka
  • 8 sztuk meksykańskie placki kukurydziane
  • czerwona papryka
  • liście sałaty
  • 2 ząbki czosnek
  • 1 sztuka kurczak wędzony

Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotować bejcę. Mięso opłukać, pokroić w grube paski i włożyć do bejcy, pozostawić na 30 minut.

W tym czasie kiedy mięso się marynuje paprykę, cebulę, czosnek oczyścić, pokroić w sporą kostkę i podsmażyć na 3 łyżkach oliwy 4 minuty, dodać osączoną kukurydzę i fasolkę, doprawić ostrą papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem, i dusić je szcze 10 minut.

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wkładać paski mięsa, smażyć z obu stron na rumiano, wyjąć i trzymać w cieple.

Reklama

Przygotować sos: czosnek obrać, przecisnąć do jogurtu z natka, doprawić solą i pieprzem.

Na plackach układać liście sałaty, warzywa, sos, paski mięsa i zawijać w rożek.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy