Diabelskie tortille
Z 5 łyżek oliwy, przyprawy do gyrosa, 1 łyżki ostrej papryki, soli i pieprzu przygotować bejcę. Mięso opłukać, pokroić w grube paski i włożyć do bejcy, pozostawić na 30 minut.
W tym czasie kiedy mięso się marynuje paprykę, cebulę, czosnek oczyścić, pokroić w sporą kostkę i podsmażyć na 3 łyżkach oliwy 4 minuty, dodać osączoną kukurydzę i fasolkę, doprawić ostrą papryką, pieprzem cayenne, solą i pieprzem, i dusić je szcze 10 minut.
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy i wkładać paski mięsa, smażyć z obu stron na rumiano, wyjąć i trzymać w cieple.
Przygotować sos: czosnek obrać, przecisnąć do jogurtu z natka, doprawić solą i pieprzem.
Na plackach układać liście sałaty, warzywa, sos, paski mięsa i zawijać w rożek.