Reklama

Dietetyczne krokiety z mięsem z indyka

Składniki

  • naleśniki z mąki razowej
  • ugotowane mięso z indyka
  • cebula
  • świeży lubczyk
  • razowa bułka tarta
  • oliwa z oliwek
  • jajka
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

Drobno posiekać cebulę, podsmażyć na oliwie na jasnozłoty kolor. Zemleć mięso indyka i dodać do cebuli. Wbić jedno jajko i wymieszać. Drobno pokroić lubczyk, dodać do mięsa, doprawić solą i pieprzem.

Nakładać farsz na naleśniki i zawijać w krokiety. Obtaczać w roztrzepanym jajku i niewielkiej ilości bułki tartej. Smażyć na oliwie, aż ładnie się przyrumienią. Odsączyć na serwetce.

Zobacz także:


Smaki Życia
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy