- 200 ml zagęszczonego soku owocowego
- 800 ml wody
- 1 łyżeczka soli himalajskiej/morskiej
- 4 płaskie łyżki miodu
- 900 ml wody
- sok z 1 cytryny/limonki
- 1 łyżeczka soli himalajskiej/morskiej
- ½ litra soku jabłkowego
- sok z ½ cytryny
- 2 płaskie łyżki miodu
- 400 ml naparu z mięty/pokrzywy
- 1 łyżeczka soli himalajskiej/morskiej
- 2 łyżki miodu
- 1½ litra wody średniozmineralizowanej
- 1 łyżeczka soli himalajskiej/morskiej
Przygotowanie:
Wszystkie składniki włożyłam do robota kuchennego (można do wysokiego naczynia) i blendowałam do uzyskania jednolitej konsystencji.
Przepisy pochodzą z książki "Zdrowe gotowanie by Ann" autorstwa Anny Lewandowskiej. Wydawnictwo Burda Książki. Premiera: lipiec 2016.