Duszony kurczak w stylu korma

Duszony kurczak w stylu korma
Duszony kurczak w stylu korma123RF/PICSEL

Składniki

  • 75 dag filetów z kurczaka
  • 1 pęczek czerwonych dymek ze szczypiorkiem
  • 2 dag świeżego imbiru
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżeczki kurkumy
  • 1 listek laurowy
  • 20 dag śmietany kremówki
  • 2 pojemniki (po 15 dag) gęstego jogurtu
  • 5 dag śmietanki kokosowej (sklepy internetowe i typu „kuchnie świata”)
  • 125 ml bulionu drobiowego
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • pieprz
  • sól
  • 1/2 łyżeczki chili w proszku
  • 1/2 pęczka kolendry
Bomberka - najmodniejsza kurtka sezonuStyl.pl
Życie na gorąco
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?