Dynia z pistacjowym pesto, fetą i granatem

Dynia z pistacjowym pesto, © Liz & Max Haarala Hamilton 2014
Dynia z pistacjowym pesto, © Liz & Max Haarala Hamilton 2014materiały prasowe

Składniki

  • 1 duża dynia piżmowa, przekrojona wzdłuż na ćwiartki, bez pestek
  • 4 łyżki oliwy
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • 150 g fety
  • 100 g pestek granatu

na pesto:

  • 100 g łuskanych pistacji
  • 70 g parmezanu albo sera Grana Padano, pokrojonego na kawałki
  • oliwa
  • listki z 1 małego pęczka kolendry
  • listki z 1 małego pęczka natki pietruszki
  • piórka z 1 małego pęczka koperku
  • 3 łyżki oliwy z chili
  • sok z 1 cytryny
2 procje jako danie główne albo 4 porcje jako dodatek
Okładka książki Sabriny Ghayour "Persiana"
Okładka książki Sabriny Ghayour "Persiana"materiały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?