Reklama

Elitarne trufle z czekolady

Czas przyrządzenia: 10-30 minut
Składniki dla: 5-6 osób

Składniki

  • 5 dag kakao
  • 40 dag czekolada
  • 400 ml śmietanka kremówka
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 2 łyżki brandy lub ulubiony likier

Czekoladę połamać, włożyć do miksera, dodać startą skórkę pomarańczy.

Miksować ok. 4 minuty. Ogrzać śmietankę, prawie do wrzenia, dodać do masy w mikserze i miksować razem, aż masa będzie jednolita. Dodać 2 łyżki brandy.Włożyć masę na blachę wyłożoną pergaminem. Wstawić na noc do schłodzenia.

Po wyjęciu z lodówki nabierać łyżeczką do kawy odrobinę musu i formować kule, obtaczać w kakao, orzechach, wiórkach kokosowych. Układać do foremek papierowych. Podawać schłodzone.

Smacznego
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy