Reklama

Ewa Wachowicz: Tiramisu owocowe

Do przygotowania owocowego tiramisu Ewy Wachowicz będą potrzebne: biszkopty namoczone w kawie, bita śmietany z serkiem mascarpone i dowolne sezonowe owoce.

Składniki

  • 200 g okrągłych biszkoptów
  • 150 ml mocnej kawy z ekspresu
  • 1 szklanka kremówki 36%
  • 250 g sera mascarpone
  • 1 łyżka ksylitolu
  • kilka truskawek
  • garść malin
  • Dekoracja: jeżyny, listki mięty

Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.

Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.

Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.

Oglądaj program "Ewa gotuje" w soboty o godz. 10:10 w Polsacie.

A co było w poprzednim odcinku programu "Ewa gotuje"? Obejrzyj!

Reklama
Polsat
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy