Ewa Wachowicz: Tiramisu owocowe
Do przygotowania owocowego tiramisu Ewy Wachowicz będą potrzebne: biszkopty namoczone w kawie, bita śmietany z serkiem mascarpone i dowolne sezonowe owoce.
Śmietanę schłodzić i ubić na sztywno. Mascarpone posłodzić ksylitolem. Zmiksować i połączyć z bitą śmietaną.
Owoce przełożyć do miski. Rozgnieść widelcem.
Biszkopty namoczyć w kawie i ułożyć na dnie pucharków. Na ciastka dać masę śmietankową i rozgniecione owoce. Na owocach ułożyć nasączone biszkopty oraz krem. Udekorować jeżynami i miętą. Przed podaniem schłodzić w lodówce.
Oglądaj program "Ewa gotuje" w soboty o godz. 10:10 w Polsacie.
A co było w poprzednim odcinku programu "Ewa gotuje"? Obejrzyj!