Falafel

Falafel
Falafelmateriały prasowe

Składniki

  • 300 g suchej ciecierzycy (namoczonej przez noc w zimnej wodzie)
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 pęczek posiekanej pietruszki
  • 1 pęczek posiekanej kolendry
  • 1 łyżeczka mielonego kminu rzymskiego
  • ½ łyżeczki kurkumy
  • 1 posiekana papryczka chili
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 l oleju rzepakowego do smażenia
  • odrobina mąki kukurydzianej lub z ciecierzycy do obtaczania falafeli (opcjonalnie)
Jurek Sobieniak "Street food. Głód ulicy."
Jurek Sobieniak "Street food. Głód ulicy."materiały prasowe
Zmysłowe smaki: HummusINTERIA.TVInteria.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?