Fasola po toskańsku z czosnkiem i szałwią
Fasola po toskańsku z czosnkiem i szałwią to prosta i smaczna przekąska lub dodatek do wielu dań. Ten wyrazisty smak przypadnie do gustu wielu osobom. Jak przyrządzić fasolę po toskańsku z czosnkiem i szałwią?
Zobacz, jak krok po kroku przygotować tę potrawę:
By przygotować fasolę po toskańsku z czosnkiem i szałwią należy, namoczyć fasolę w zimnej wodzie i zostawić ją na 10-12 godzin, aby napęczniała.
Następnie dodajemy całą główkę czosnku (trzeba zrobić nacięcia na ząbkach). Dodajemy szałwię, tymianek, liść laurowy oraz sól.
Fasolę po toskańsku z czosnkiem i szałwią gotujemy na małym ogniu przez jedną godzinę. Odcedzamy, obieramy ząbki czosnku i polewamy oliwą.
Fasolę po toskańsku z czosnkiem i szałwią podawaj z udźcem cielęcym duszonym w czerwonym winie i pomidorach.
Tutaj dowiesz się która fasola jest najzdrowsza i jak ją przyrządzać. Ponadto przeczytaj o prozdrowotnych właściwościach czerwonej fasoli.
Tu znajdziesz przepis na fasolę po indyjsku.