Fasolka z duszoną wątróbką

Wątróbka jest cennym źródłem białka i witamin. Sprawdź, jak ją przyrządzić z fasolką szparagową.

Wątróbka pomaga w walce z anemią
Wątróbka pomaga w walce z anemią123RF/PICSEL

Składniki

  • 60 dag wątróbek drobiowych
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej
  • olej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • sól i pieprz
  • papryka czerwona
  • szklanka warzywnego wywaru

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną wątróbkę i kawałki papryki. Podsmaż i wlej wywar.

2. Duś do miękkości. Pod koniec wrzuć ugotowaną al dente fasolkę. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem.

Zobacz także:

Piotr Adamczyk do Krakowa nie przyjechał sam. Czy sprosta nowej roli?Styl.pl