Reklama

Fasolka z duszoną wątróbką

Wątróbka jest cennym źródłem białka i witamin. Sprawdź, jak ją przyrządzić z fasolką szparagową.

Składniki

  • 60 dag wątróbek drobiowych
  • 40 dag zielonej fasolki szparagowej
  • olej
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • papryczka chili
  • sól i pieprz
  • papryka czerwona
  • szklanka warzywnego wywaru

Przygotowanie:

1. Cebulę i czosnek posiekaj. Zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojoną wątróbkę i kawałki papryki. Podsmaż i wlej wywar.

2. Duś do miękkości. Pod koniec wrzuć ugotowaną al dente fasolkę. Całość wymieszaj, dopraw solą i pieprzem. Podawaj z ryżem.

Zobacz także:

Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: kuchnia | wątróbka | fasolka
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy