Reklama

Faszerowana papryka

​Do masy twarogowej można oczywiście dodać również inne sezonowe warzywa, takie jak rzodkiewka, ogórek albo pomidor.

Składniki

  • 2 duże czerwone papryki
  • 15 dag białego sera półtłustego lub chudego
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 2 cebule dymki
  • 2 łyżki mleka 1,5 proc.
  • 2 łyżki nasion słonecznika
  • sól, pieprz
  • rzeżucha do dekoracji

1. Papryki umyć, przeciąć powyżej łodygi, oczyścić. Odkrojoną część pokroić w kostkę. Cebulę i szczypiorek oczyścić, posiekać. 

2. Twaróg utrzeć z mlekiem. Dodać pokrojone warzywa i odsączoną kukurydzę. Wymieszać i doprawić. 

3. Przygotowaną masą wypełnić papryki, udekorować posiekanym szczypiorkiem i rzeżuchą. Odstawić do lodówki na kilka minut do schłodzenia. 

4. Nasiona słonecznika uprażyć na suchej patelni, posypać papryki z wierzchu. Podawać z wiejskim chlebem i masłem. 

Zobacz także:

Reklama
Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy