Faszerowane cebule

Faszerowane cebule
Faszerowane cebulemateriały prasowe

Składniki

  • 4 duże czerwone cebule (ok. 500 g)
  • 4 gałązki tymianku
  • 1 średnia biała cebula (ok. 100 g)
  • 4 ząbki czosnku
  • 250 g pieczarek
  • 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • ¼ łyżeczki wędzonej słodkiej papryki
  • 1 szklanka czarnej soczewicy beluga namoczonej
  • przez noc w zimnej wodzie (ok. 200 g,
  • może być też brązowa lub zielona)
  • 1 puszka krojonych pomidorów bez skory (400 g)
  • 400 ml wody
  • 4 gałązki świeżego oregano albo majeranku
  • ½ pęczka natki pietruszki
  • sól
  • świeżo mielony czarny pieprz
2-4
Okładka książki "Sezonowe warzywo" Dominiki Wójciak
Okładka książki "Sezonowe warzywo" Dominiki Wójciakmateriały prasowe
Styl.pl/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?