Reklama

Forszmak- pasta do chleba

Forszmak to rybna pasta do chleba- podawana jest jako przystawka w kuchni żydowskiej.

Składniki

  • 1 solony wypatroszony śledź
  • 1 czerstwa kajzerka
  • 1 cebula
  • 1 jabłko
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego
  • 2 łyżki octu
  • 2 gałązki natki pietruszki
  • pieprz

Sposób przygotowania:

1. Śledzia moczyć 3-4 godziny w wodzie, co godzinę ją zmieniając. 

2. Po wymoczeniu rybę oczyścić, zdjąć skórę, usunąć ości, obciąć głowę i ogon. 

3. Mięso przepuścić przez maszynkę z namoczoną w wodzie i odciśniętą bułką, cebulą i jabłkiem. Doprawić pieprzem, dodać olej i ocet, wszystko dobrze wymieszać. Udekorować natką.

Zobacz także:

Twoje Imperium
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy