Przygotowanie:
Do żółtek wsyp cukier oraz cukier wanilinowy, utrzyj na jasną, puszystą masę. Wciąż miksując stopniowo dodawaj przesiane obie mąki. Mleko wlej do rondelka, zagotuj. Gdy zacznie wrzeć, zdejmij z ognia. Chwilę odczekaj i, miksując powoli, wlewaj do masy żółtkowej. Całość przelej do rondelka i mieszając gotuj, aż masa zgęstnieje. Przykryj folią spożywczą i odstaw, by wystygła.
Ciasto podziel na 3 równe prostokąty. Ułóż je obok siebie na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuj w kilku miejscach widelcem. Piecz ok. 20 minut w temperaturze 180°C. Do przesianego cukru pudru dodaj 3-5 łyżek wrzącej wody, dokładnie wymieszaj, by nie było grudek. 2-3 łyżki lukru wymieszaj z kakao. Ostudzone blaty przełóż kremem budyniowym.
Wierzch ciasta udekoruj lukrami (najpierw jasnym, z ciemnego zrób linie i przeciągnij je wykałaczką).
Zobacz także: