Francuska zupa rybna

Jedna porcja dania to około 370 kcal
Jedna porcja dania to około 370 kcal123RF/PICSEL

Składniki

  • 600 ml wywaru z ryb
  • 400 g filetów z dorsza
  • 4 małe kalmary
  • 12 krewetek Black Tiger
  • 4 krewetki w pancerzach
  • 300 g małży
  • 1/2 bulwy fenkułu
  • 4 oczyszczone przegrzebki
  • 1 pomidor
  • 100 g pomidorków cherry
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 gwiazdki anyżu
  • szczypta soli, pieprzu, chili i szafranu
6
Owoce morza są cennym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Tutaj na zdjęciu małże w sosie pomidorowym
Owoce morza są cennym źródłem łatwo przyswajalnego białka. Tutaj na zdjęciu małże w sosie pomidorowym123RF/PICSEL

Przygotowanie

Zobacz również:

Katarzyna Popowska to kobieta orkiestra Styl.pl