Reklama

Francuska zupa rybna

Czas przyrządzenia: ok. 60 minut
Składniki dla: 6

Składniki

  • 600 ml wywaru z ryb
  • 400 g filetów z dorsza
  • 4 małe kalmary
  • 12 krewetek Black Tiger
  • 4 krewetki w pancerzach
  • 300 g małży
  • 1/2 bulwy fenkułu
  • 4 oczyszczone przegrzebki
  • 1 pomidor
  • 100 g pomidorków cherry
  • 1 łyżka oliwy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 gwiazdki anyżu
  • szczypta soli, pieprzu, chili i szafranu

Przygotowanie

Zobacz również:


Tele Tydzień
Dowiedz się więcej na temat: małże | owoce morza | przepisy | kuchnia francuska
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy