Frykadelki soczewicowo-cukiniowe

Frykadelki soczewicowo-cukiniowe
Frykadelki soczewicowo-cukiniowe123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 mała cebula
  • ok. 6 łyżek + trochę oliwy do skropienia klopsików
  • 125 g zielonej soczewicy
  • sól
  • pieprz
  • 1,5 pęczka natki pietruszki
  • 40 g pistacji
  • 70 g startego parmezanu
  • 1 łyżka + 125 g serka ricotta
  • 1-2 łyżki soku z limonki
  • 1 mała cukinia (150 g)
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 czerwona papryczka chili
  • skórka starta z 1 limonki
  • 50 g bułki tartej
  • 1 torebka mieszanki różnych sałat
Śródziemnomorska sałatka z soczewicąStyl.pl