Gołąbki po chińsku

Aktualizacja
Gołąbki po chińsku podawaj z dipem lub sosem chilli
Gołąbki po chińsku podawaj z dipem lub sosem chilli123RF/PICSEL

Składniki

  • 10 liści kapusty włoskiej
  • 200 g ryżu
  • 4-5 suszonych grzybów shitake
  • 1 duża marchewka
  • 1 cebula
  • kawałek świeżego imbiru (ok. 2 cm)
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki orzeszków ziemnych lub nerkowca
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka przyprawy chińskiej 5 smaków
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • olej
  • sól
  • pieprz

Gołąbki po chińsku - wykonanie

"Ewa gotuje": Gołąbki z kaszankąPolsatPolsat