Reklama

Gruszki z kozim serem

Pomysł na deser - gruszki z syropu, zapiekane z pestkami dyni, ziarnami słonecznika, żurawiną i serem kozim.

Składniki

  • 4 połówki gruszek z syropu
  • 2 łyżki prażonych pestek dyni
  • 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika
  • garść żurawiny
  • 1 łyżka miodu
  • kawałek sera koziego

Składniki do podania

  • czekolada

Przygotowanie:

Połówki gruszek wydrążyć, uważając przy tym, by delikatne owoce się nie rozpadły.

Do miseczki wsypać prażone pestki dyni, prażone ziarna słonecznika oraz żurawinę. Dodać trochę miodu, wymieszać i nałożyć do gruszek. Na wierzchu ułożyć ser kozi.

Wstawić do piekarnika z funkcją grillowania, rozgrzanego do 180 st. C. Zapiekać, aż ser się zezłoci.

Talerzyk udekorować roztopioną czekoladą. Ułożyć połówki gruszek i od razu podawać.

Przepis pochodzi z programu "Ewa gotuje", który możesz zobaczyć na antenie Polsat w każdą sobotę o godz. 10.10.

Reklama

Zobacz także:

Nowalijki: Czy warto je jeść?

Gulasz wieprzowy z knedlikami


Styl.pl
Dowiedz się więcej na temat: Przepisy Ewy Wachowicz
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy