Reklama

Grzanki z kurkami

Późne lato to sezon na kurki. Są idealne jako dodatek do dań głównych, a także do przekąsek.

Składniki

  • 20 dag kurek
  • czerwona cebula
  • pół bagietki
  • garść orzeszków pinii
  • 25 g parmezanu
  • 3 łyżki oliwy
  • sól i pieprz
  • bazylia

Sposób przygotowania:

1. Oczyszczone grzyby podsmaż na łyżce oliwy z posiekaną cebulą.

 

2. Orzeszki upraż na suchej patelni. Przełóż do miski, dodaj listki bazylii, ser, orzeszki piniowe i łyżkę oliwy. 

3. Wymieszaj z kurkami i dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Bagietkę pokrój, posmaruj resztą oliwy i zapiecz. Nałóż grzyby. Podawaj na gorąco.

Zobacz także:

 


Na Żywo
Dowiedz się więcej na temat: kurki
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy