Guacamole z chilli

Domowe guacamole wyśmienicie sprawdzi się jako dodatek do tacosów, tortilli i nachosów. Wypróbuj prosty przepis i ciesz się niepowtarzalnym smakiem!

10 minut i gotowe!
10 minut i gotowe!123RF/PICSEL

Składniki

  • 1 duże awokado
  • świeżo wyciśnięty sok z 1/2 limonki
  • 1/2 pęczka kolendry
  • 1/2 małej czerwonej cebuli
  • 1/2 łyżeczki zmielonego kuminu
  • 1/2 papryczki chilli
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę, wybierz miąższ. Cebulę, chilli (pozbawione nasion) i kolendrę drobno posiekaj.

2. Awokado utrzyj widelcem na gładką masę, dodaj cebulę, chilli, kolendrę, sok z limonki i oliwę. Dopraw solą, pieprzem, kuminem.

3. Guacamole dobrze jest schłodzić w lodówce. Podawaj np. z nachosami.

Zobacz także:

Tortilla z wołowiną i awokadoStyl.pl
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?