Reklama

Gulasz warzywny

Obiad idealny na jesienne dni.

Składniki

  • 60 dag mięsa z udek kurczaka
  • szklanka białego wina
  • 4 gałązki dowolnych ziół
  • olej
  • szklanka bulionu warzywnego
  • pieprz i sól
  • listek laurowy
  • 2 marchewki
  • 4 szalotki
  • mały kubek śmietany

Mięso pokrój w kostkę i zrumień na oleju. Wlej wino i duś, aż odparuje.

 

Dodaj bulion, zioła, liść laurowy i całość dopraw do smaku. 

Obrane marchewki pokrój w plasterki, a szalotki - w półksiężyce. Wrzuć do mięsa, zapraw śmietaną i duś do miękkości. 
Zobacz także:

 

Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy