Reklama

Gulasz warzywny z krewetkami

Składniki

  • 60 dag krewetek
  • cebula
  • łyżka przecieru pomidorowego
  • olej
  • łyżeczka słodkiej papryki mielonej
  • łyżka mąki
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 łyżeczki tłuczonego kminku
  • 2 szklanki bulionu
  • majeranek
  • 30 dag fasolki szparagowej
  • kawałek czerwonej papryki

Przygotowanie:

Krewetki opłucz pod bieżącą wodą i odsącz na durszlaku. Odetnij główki
Cebulę obierz i drobno pokrój. Podsmaż w rondelku na rozgrzanym oleju. Dodaj krewetki, przecier pomidorowy i kawałki papryki. Całość oprósz mąką i papryką w proszku. Podsmaż. Wrzuć kminek, wlej bulion i duś całość, na małym ogniu, do miękkości.
Fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do krewetek i duś, aż będzie miękka. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.

Zobacz także:

Reklama
Na Żywo
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Strona główna INTERIA.PL
Polecamy