Gulasz warzywny z krewetkami
Składniki
- 60 dag krewetek
- cebula
- łyżka przecieru pomidorowego
- olej
- łyżeczka słodkiej papryki mielonej
- łyżka mąki
- sól
- pieprz
- 1/2 łyżeczki tłuczonego kminku
- 2 szklanki bulionu
- majeranek
- 30 dag fasolki szparagowej
- kawałek czerwonej papryki
Przygotowanie:
Krewetki opłucz pod bieżącą wodą i odsącz na durszlaku. Odetnij główki
Cebulę obierz i drobno pokrój. Podsmaż w rondelku na rozgrzanym oleju. Dodaj krewetki, przecier pomidorowy i kawałki papryki. Całość oprósz mąką i papryką w proszku. Podsmaż. Wrzuć kminek, wlej bulion i duś całość, na małym ogniu, do miękkości.
Fasolkę oczyść i pokrój na mniejsze kawałki, dodaj do krewetek i duś, aż będzie miękka. Dopraw do smaku solą, pieprzem i majerankiem.
Zobacz także: