Gulasz węgierski – bogracz

Bogracz to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana
Bogracz to rodzaj kociołka, który służy do przyrządzania potraw nad ogniskiem. Często mianem bogracz nazywa się również zupę gulaszową, która jest w nim przygotowywana123RF/PICSEL

Składniki

  • 700 g wołowiny na gulasz
  • 200 g boczku
  • 3 cebule
  • 2 papryki czerwone
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 ogórki kiszone
  • łyżka węgierskiej pasty paprykowej do gulaszu
  • 2 łyżki słodkiej papryki w proszku
  • papryka ostra wg smaku
  • majeranek
  • łyżeczka kminku
  • słoiczek przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • • 300 g klusek śląskich (zrobionych z trzech
  • części ugotowanych i utłuczonych ziemniaków i jednej części skrobi ziemniaczanej)
Przepis na zupę gulaszowąInteria KulinariaInteria Kulinaria
Świat & Ludzie
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?